Login
Via deze loginmodule krijgt u als gecertificeerd testgebruiker of partner van PiCompany toegang tot het partner- of gecertificeerde gedeelte op de PiCompany website. U vindt hier alle informatie, achtergronddocumenten en materialen die wij speciaal voor u gesecteerd hebben.

service portal
inloggen

partner login
Inloggen mislukt, controleer of het e-mailadres en wachtwoord correct zijn ingevoerd.
gecertificeerden login
Inloggen mislukt, controleer of het e-mailadres en wachtwoord correct zijn ingevoerd.


Realiseer zichtbaar en direct business resultaat met de kwalitatief hoogwaardige e-HRM producten van PiCompany.
Het talent van vandaag. Is dat ook het talent van morgen? Investeer in wendbaarheid en verzeker de toekomst van uw organisatie
Oplossingen
Producten
Ervaring


Zorg zelf dat u de juiste mensen in huis haalt
Selectie legt het fundament voor het succes van alle andere HR-oplossingen en investeringen op het gebied van in-, door- en uitstroom. Toch gaat het vaak mis tussen vraag en aanbod. Een verkeerde selectiebeslissing kost uw organisatie veel tijd, energie en geld. Ga dus voor in één keer goed. Als marktleider in online assessments en met meer dan 20 jaar ervaring ondersteunt PiCompany u met een effectieve selectie. Lees meer over deze oplossing.
Competentie en Performance management
Gedrag is essentieel voor het resultaat van uw organisatie. Gedrag dat aansluit bij de verwachtingen van het management, klanten, collega's en de betrokken medewerkers zelf. Met Competentie en Performance management van PiCompany zorgt u dat gedrag van individuele medewerkers maximaal rendement oplevert voor de performance van uw organisatie.
Lees meer over deze oplossing.
Geavanceerd inzicht in talent binnen uw organisatie
U wilt succesvol inspelen op ontwikkelingen in de markt.
Talent Analytics biedt krachtige inzichten in talent om betere strategisch onderbouwde HR-beslissingen te nemen.
Lees meer over deze oplossing.
Competent leiderschap
Het vermogen van medewerkers om resultaten te kunnen bereiken door en met anderen. Dat is het soort leiderschap dat het fundament van een organisatie versterkt. Door leiderschapsontwikkeling te koppelen aan de ontwikkeling van uw organisatie, ondersteunt PiCompany de ontwikkeling van leiders die uw organisatie nodig heeft.
Lees meer over deze oplossing.
Maak de match tussen talent en doel toekomstproof
Heeft uw organisatie het talent in huis om beoogde doelen te bereiken? Is werving de oplossing, of kunt u intern de juiste mensen vinden om een team compleet te maken? Met talentmanagement van PiCompany ziet u in één oogopslag waar de kansen liggen om uw huidige talentpool optimaal te benutten.  De match tussen talent en organisatiedoel wordt concreet en toekomstproof.
Lees meer over deze oplossing.
Scherp op talent en ontwikkelpotentieel bij in-, door- en uitstroom
Hoe maakt u op basis van uw strategie de juiste keuzes bij in-, door- en uitstroom, een reorganisatie of duurzame inzetbaarheid? Hoe zorgt u ervoor dat programma’s voor talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en management development optimaal renderen?
Lees meer over onze assessment diensten en oplossingen.
Talent tools, interactieve rapportages en talent analytics
U wilt snel en zeker kunnen schakelen op selectie- en ontwikkelvragen voor (toekomstige) medewerkers. De online self-service portal (SSP) stelt u in staat zelf de regie te voeren over het talentmanagement proces met betrouwbare online talent tools, rapportages en analytics voor het selecteren, matchen en ontwikkelen van talent.

Lees meer over de online self-service portal
Binnenkort: Reflector 360 Agility, voor inzicht in agile gedrag
Organisaties moeten zich snel kunnen aanpassen aan verandering in de markt en maatschappij. Medewerkers moeten mee veranderen. Zij worden gevraagd om maximaal wendbaar te zijn en agile te werken. De Reflector 360 Agility biedt medewerkers inzicht in hun agile gedrag en mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

De Reflector 360 Agility brengt het perspectief van de omgeving op de mate van de huidige zichtbare wendbaarheid in kaart. Dit geeft inzicht in waar, volgens het beeld van de omgeving, iemands sterke punten en ontwikkelpunten binnen vijf agility dimensies liggen. De vragenlijst is kort zodat deze snel door leidinggevende, coach, collega, medewerker en/of klant ingevuld kan worden. Gerichte persoonlijke feedback over directe verbeterpunten is mogelijk door de open vragen.

De Reflector 360 Agility maakt medewerkers bewust van wat agile werken betekent en hoe zij dat zelf in hun werk laten zien. Ook kan de Reflector 360 Agility herhaaldelijk als onderdeel van een continue ontwikkelproces ingezet worden.

Reflector 360 Agility is een waardevolle aanvulling op de recent gelanceerde Talent Match Agility, waarin de persoonlijke aanleg voor wendbaarheid gemeten wordt. Daarmee is de Talent Match Agility bij uitstek geschikt voor het onderzoeken van de potentiële wendbaarheid. De Reflector 360 Agility is het juiste instrument voor het snel verzamelen van feedback op de mate waarin de deelnemer op dit moment de wendbaarheid laat zien.

Maak gratis kennis met onze Agility instrumenten!
Bent u op zoek naar input voor een gesprek of beslissing op het gebied van wendbaarheid? Maak dan gratis kennis met onze Agility instrumenten. Laat uw gegevens hier achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een persoonlijk adviesgesprek.
Nieuws archief
31/08/2017   Onderhoudsweekend 29 sept - 1 okt
Tijdelijke sluiting self-service portal Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de self-service portal, zijn van vrijdag 29 september 17.00 uur tot en met zondag 1 oktober vragenlijsten en rapportages niet lees meer...


Daarom PiCompany
Waarom PiCompany  Snel inzetbaar

Waarom PiCompany Self service concept

Waarom PiCompany Internationaal inzetbaar

PiCompany Adaptief

Waarom PiCompany Dataset opbouw

Waarom PiCompany Vergelijk medewerkers en teams

 ISO 9001:2015 en ISO 27001:2013 gecertificeerd:

      
Laatste nieuws
31-08-2017 - Onderhoudsweekend 29 sept - 1 okt
lees meer...

|
|

New Password has been sent to your account.


New Password has been sent to your account.